Introductie

SCHRIPSEMA, SCRIPSEMA, SCRIPPS

 

HET ZIJN ALLEMAAL
AFSTAMMELINGEN VAN
HALBE HINDRICKS EN NIESKE DUIRTS

VAN LUTJEGAST

 

In Noordhorn begint, voorzover mij uit de archieven bekend, vanaf 1717 de geschreven geschiedenis aller Schripsema's met de trouwerij van Halbe Hindricks en Nieske Duirts. Waar Halbe vandaan kwam is nog een groot raadsel. Gelukkig is wel bekend dat hij vóór 1722 bij Noordhorn de boerderij Okswerd bezat en dat hij daarna op de boerderij Ooster Froma in Eibersburen bij Lutjegast ging wonen en wat hij daar verder deed.

De tak waar ik op zit, samen met mijn lieve zus Carin, eindigt bij de slagersfamilie van opa en oma, Hotze Schripsema (1896) & Martje Japenga (1894) en mijn ouders Pieter Hotse Schripsema (1924 - 2013) & Jantje van Dijken (1922 - 2004). We woonden ooit met z'n allen boven de winkel in de Nieuwe Ebbingestraat 38 te Groningen.

Kereltje op swien stond op het vleeswarenzakje

Ik ben Hotze Schripsema (1951). Vanaf de eerste dag al gemoderniseerd tot Hans. Op de HBS kreeg ik les in Duits van juf Lucy Schripsema.

Dit wordt een eindeloze monumentale website voor de nakomelingen van Halbe Hindricks en Nieske Duirts, zodat alle Schripsema's der gehele wereld eindelijk weten waar ze aan toe zijn. Als u mee wilt bouwen, met nieuwe gegevens of foto's, dan ontvang ik graag uw e-mail.

 

  • In de parenteel van Halbe Hindricks & Nieske Duirts daalt u af langs al hun afstammelingen, waaronder de opgespoorde Schripsema's.

Parenteel

  • Via de kwartierstaat surft u omhoog langs 20 generaties voorouders, soms tot in de 14de eeuw.

Kwartierstaat

 

Home