Fridser
Berent Fridses, van Burum
(-vóór 1704)

 

Gezin

Partners/kinderen:
1. Grijtje Dircks, van Schalkedam

  • Fridze Berends

Berent Fridses, van Burum 1

  • Huwelijk (1): Grijtje Dircks, van Schalkedam op 21-05-1699 in Visvliet
  • Overleden: vóór 1704

  Persoonlijke feiten

• Hij woonde te Burum (Fr). Onder Boerum.

• Hij bezat in 1704 44 grasen land ten oosten van Visvliet aan de Heereweg te Lutjegast. 2 Akte van verkoop door de erfgenamen van Tomas Sijbrants aan Grietie Derx, weduwe Berent Fridses onder Boerum en Pieter Hindrix en zijn vrouw Romcktien Pieters te Grijpskerk van 44 grasen land ten oosten van Visvliet aan de Heereweg onder Lutjegast, genaamd "Noorder-Feringe".

• Hij bezat in 1704 boerderij 31 Noorder Feringa te Visvliet. Grietje Derks, weduwe van Berent Fridses, koopt de boerderij van de kinderen van Tonnis Sijbrands: Fridse Tonnes, Aaltien Tonnes en Trijtie Tonnes. Tweede koper is Pieter Hendriks en zijn vrouw Romcktien Pieters.
Fridse Tonnes blijft hier dan als meier wonen, hij groeide hier waarschijnlijk op...
In 1765 wordt Fridse Pieters als beklemde meier genoemd.


Berent trouwde met Grijtje Dircks, van Schalkedam op 21-05-1699 in Visvliet. (Grijtje Dircks, van Schalkedam werd geboren in 1679 in Schalkedam (Fr), gedoopt op 27-05-1683 in Burum (Fr) en overleed circa 1767.)


  Bij het huwelijk

Berent Fridses wonende te Burum en Grietje Derks van Schalkdam onder Visvliet.
Attestatie naar Burum.

Bronnen


1 Rechterlijke Archieven Groningen, Tn 833 Inv 332. Akte van verkoop door de erfgenamen van Tomas Sybrants aan Grietie Derx, weduwe Berent Fridses onder Boerum en Pieter Hindrix en zijn vrouw Romcktien Pieters te Grijpskerk van 44 grasen land ten oosten van Visvliet aan de Heereweg onder Lutjegast, genaamd "Noorder-Feringa".

2 Jeroen Zomer, Middeleeuwse veenontginningen in het getijdebekken van de Hunze.
Bijlage 6: Resultaten retrospectieve bezitsreconstructie Heerden Lutjegast en Grootegast (Groningen, RUG, 2016), 35. Noorder Feringe, in de Noordercluft. Vindplaats: Digitale Bronbewerkingen Nederland Belgie, www.geneaknowhow.net/digi/gronlinks-ni.html.


Startpagina | Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 14-11-2021 met Legacy 9.0, een onderdeel van MyHeritage.com; inhoud copyright en onderhouden door de website eigenaar