Jenne Wygers
(-vóór 1597)

 

Gezin

Partners/kinderen:
1. Taets

Jenne Wygers

  • Huwelijk (1): Taets
  • Overleden: vóór 1597

  Persoonlijke feiten

• Hij gebruikte in 1543 landerijen te Kollumerzwaag (Fr). 1
Onder Collumerzwaech. Item bet I½ pondemaeten op die Wormen, Jenne Wiger zoon naest op die westerzijde, Lauke Allema op die ostzijde naest, ende in die huijr Jenne Wygher zoon, ende gelt thuijr IX st.

Onder: "Dyt sint de landen ende pondemaeten toebehoerende dat jongherschip op Colmerswaech".
Item bet een pondemaete in Zwaegher Oestwoldt, Benne Tyaerdts zoon naest op die westerzijde, Jenne Vighers zoon op die oestzijde.

• Hij was op 28-05-1597 te Kollumerland (Fr) betrokken bij een rechtszaak. 2 Carst Minnedr in haer qualiteit, impte, contra Teets, de weduwe van Jenne Wijgers, gedaagde.
In de saecke hangende voor den gerechte van Collnt: tusschen Carst Minnedr voor haer selven en mede als coniuncte persoena van haer broeder soe hij noch in leven mochte sijn, in dier qualiteit daarvooren onder verbant haerder goederen caverende de rato als wettige erffgenamen van w: Minne Jacobsz en Wijts, echteln: haer overledene vader en moeder, impte ter eenre, op en tegens Taets, de naegelatene weduwe van Jenne Wiegers, gedaagde ter andere zijden.

De impte verhaelende seide waer toe weesen dat Jenne Wiegers, in levene de egteman geweest was van deesen gedaagde ende dat deselve Jenne alsoe staende echte aan deesen impt olderen hadde verhuirt alsoedanige landen gelegen in 't westeijnde van Collumerswaegh als hun gedaagden aldaer competeerden en bij Dirck Jacobs met Auck sijnder huijsvrouwe tot dien tijt tot in bruickma gehadt de tijt van doen (toen) vijff aencomende jaeren en nu verleden sijnde waeraff, etc.


Jenne trouwde met een onbekende vrouw Taets.


Bronnen


1 Rechterlijke Archieven Friesland, Beneficiaalboeken1543, pagina 430.

2 Rechterlijke Archieven Friesland, Aantekening TvdLeij: Waarschijnlijk Jenne Wijgers en Taets. Zie: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QHV-B35V-5RD?i=686&cat=246804. Sententieboek Kollumerland. Pronunciatie dach geholden den XXVIIIe maeij 1597, folio 229.


Startpagina | Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 14-11-2021 met Legacy 9.0, een onderdeel van MyHeritage.com; inhoud copyright en onderhouden door de website eigenaar